Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Житель Миколаєва подав до суду на голову облради за інтерв’ю російською

П'ятниця, 29 червня 2012, 21:58

Житель Миколаєва Анатолій Ільченко подав позов до суду до голови Миколаївської облради Ігоря Дятлова за те, що він давав інтерв'ю радіостанції "Ера" російською мовою.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Миколаївської облради, Ільченко в своєму позові вказує, що в інтерв'ю, яке прозвучало в ефірі радіостанції "Ера" 5 червня, ведучий ставив запитання Дятлову українською мовою, а Дятлов відповідав російською й не повторював їх українською.

Тим самим, нібито, Дятлов порушив право Ільченка на отримання інформації українською мовою.

Ільченко вимагає зобов'язати голову облради утримуватися від використання російської мови "не одночасно з українською", а також надати йому інтерв'ю, що прозвучало в ефірі радіостанції "Ера", в перекладі українською мовою.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо цього позову, Дятлов зазначив, що готовий до будь-якого рішення суду, "якщо це зніме проблему російської мови в Миколаєві".

Голова Миколаївської облради підкреслив, що вільно говорить як українською, так і російською мовами, а коли в область приїжджають іноземні делегації, то спілкується з ними англійською.

Він також вважає, що "подібні позови сьогодні роз'єднують країну".

Позов розглядатиме Миколаївський окружний адміністративний суд. Незабаром буде призначено дату засідання.

У 2010 році Ленінський районний суд Миколаєва за позовом Ільченка виніс рішення, яким заборонив міському голові Миколаєва Володимиру Чайці використовувати в своїх публічних виступах будь-яку мову, окрім української.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування