"Регіони" підготують закони до розгляду, перш ніж звільнити Литвина

Четвер, 12 липня 2012, 19:48

Для проведення позачергової сесії Верховної Ради, слід підготувати пакет законопроектів до розгляду.

Про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, коментуючи рішення Конституційного Суду щодо порядку обрання спікера.

За його словами, не можна збирати підписи щодо проведення позачергової сесії Ради, доки не буде готовий пакет законодавчих ініціатив до розгляду на цій сесії.

"Ми можемо говорити, що позачергова сесія ВР відбудеться тоді, коли буде підготовлений необхідний пакет законів для розгляду", - цитує депутата прес-служба партії.

Єфремов також зазначив, що питання звільнення спікера Ради Володимира Литвина залежить від нього, однак допустив, що це питання можуть порушити на такій сесії в разі скликання.

"Це буде залежати від рішення Володимира Михайловича. Володимир Михайлович написав відповідну заяву. І якщо до моменту проведення сесії ця заява не буде відкликана, то я не виключаю варіант, що вона може бути включена до порядку денного", - сказав він.

На думку Єфремова, заява Литвина є емоційним фактором і він повинен прийняти рішення щодо свого звільнення.

При цьому голова фракції привітав рішення КС щодо процедури обрання спікера парламенту, оскільки попередня норма, на його думку, не була конституційною.

"Думаю, всім юристам було зрозуміло, що вона (норма) не відповідає нормам Конституції, які прописані на сьогодні. Тому, коли депутати від Партії регіонів подали відповідні подання до КС - вони робили це з повним розумінням, що дана норма не відповідає Конституції", - зазначив депутат.

Єфремов вважає, що обрання спікера простою більшістю відкритим голосуванням зробить більш прозорою роботу парламенту.

"Ніякий інший парламент у світі не має такої норми, коли при вирішенні певного питання більшість блокується меншістю. Тому рішення КС абсолютно зрозуміло, і воно відновлює норму, відповідну Конституції нашої держави", - підкреслив він.

Як відомо, раніше Конституційний суд визнав неконституційним обрання і звільнення голови Верховної Ради бюлетенями.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування