Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приватні "швидкі" не хочуть їхати до голодувальників - опозиція

Понеділок, 16 липня 2012, 22:01

Комерційні служби "швидкої допомоги" відмовляються виїжджати на виклики для обстеження учасників "мовної" акції біля Українського дому.

Про це у понеділок, 17 липня, повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

У партії повідомили, що минулого тижня на прохання представників опозиції "швидка допомога" клініки "Медиком" кілька разів обстежувала учасників голодування.

"На початку тижня було оглянуто 6 осіб, які погодилися пройти медичне обстеження. Було проведено загальний огляд, голодувальникам зробили кардіограми та надали рекомендації. 13 липня було проведено ще одне обстеження, в ході якого оглянуто 12 учасників голодування", - уточнили в прес-службі.

17 липня представники опозиції в чергове звернулися до клініки.

"О 14.20 подзвонили до "Медикому"… із проханням відправити швидку для огляду голодувальників біля Українського дому. Почувши про мету виклику, оператор відразу відповіла, що дві карети швидкої перебувають за межами Києва, а одну, яка залишилася, не можуть надати, адже вона забезпечує усе місто", - зазначається в повідомленні.

Після цього представники опозиції зателефонували до клініки "Борис".

"Як тільки працівник клініки почула, що швидку викликають до голодувальників, повідомила, що для виклику до Українського дому необхідно звернутися до головного лікаря, і надала інший телефон", - розповіли в партії.

"Втім за вказаним телефоном відповіли, що головлікаря немає на місці, а щоби викликати швидку до голодувальників необхідно написати на її ім’я офіційного листа", - уточнили в опозиції.

"Не погодилися виїхати на огляд голодувальників до Українського дому і швидкі клінік "Добробут", "Євролаб" та "Айболить". Усі вони радили звернутися до інших служб невідкладної допомоги", - додали в прес-службі.

Представники опозиції спробували викликати "Медиком" близько 21.00. Втім диспетчер швидкої знову відповіла, що можливості надати машину в клініки немає. Вона також відмовилася взяти замовлення на час, коли машина швидкої буде вільна, наприклад, уночі або завтра зранку.

"Із джерел Міністерства охорони здоров’я стало відомо, що комерційним службам швидкої допомоги надійшла вказівка "згори" не виїжджати на виклики до голодувальників біля Українського дому", - заявили в партії.

Як відомо, з-під Українського дому з погіршенням стану здоров'я "швидка" забрала вже 6 голодувальників. Продовжують голодування 12 осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування