Регіонал: "Мовний" закон направлять на підпис президенту наприкінці липня

Середа, 18 липня 2012, 17:37

Прийнятий закон " Про засади державної мовної політики" вийде з парламенту й буде спрямований президентові на підпис наприкінці липня.

Такий прогноз дав один зі співавторів закону, нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Незалежно від того, як складеться ситуація, наприкінці цього місяця законопроект вийде з парламенту. А далі президент сказав чітко й однозначно: для президента позиція захисту Конституції й прав людини є пріоритетною", - сказав Колесніченко, відповідаючи на запитання про подальшу долю закону.

На його думку, цей закон відповідає європейським стандартам, одержав позитивні коментарі від європейських інституцій.

У зв'язку з "колізією Литвина" народний депутат повідомив, що найближчим часом буде позачергова сесія, оскільки Конституційний суд роз'яснив, що обрання спікера і його відставка проводяться простою більшістю.

"Сьогодні, коли є це рішення, завдання самому панові Литвину подумати: або він буде загравати зі своїми виборцями в Житомирській області, або він буде працювати в інтересах України й виконувати закони. Спікер зіграв у гру за назвою "Звільніть мене", знаючи, що 300 голосів по тій нормі, яка закладена, неможливо набрати", - пояснив Колесніченко.

Як відомо, 3 липня парламент прийняв закон про мови, що спровокувало низку протестів по Україні.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин відмовився підписувати цей закон і написав заяву про відставку, однак депутати не стали розглядати його заяву.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування