В Івано-Франківську студенти припинили голодування, але не акцію за мову

Четвер, 19 липня 2012, 14:01

В Івано-Франківську троє студентів, які протестують проти "мовного" закону, із четверга припинили голодування.

Але безстрокова акція протесту проти мовного закону в рамках молодіжної ініціативи "Український дім. Івано-Франківськ" триватиме, повідомив кореспонденту "Інтерфакс-Україна" комендант наметового містечка, 20-річний студент Микола Гавриляк, який голодував 7 днів.

За його словами, у наметовому містечку будуть проводити різні заходи на підтримку української мови, а також організують запис добровольців, які бажають поїхати на акції протесту в Київ.

У наметовому містечку постійно перебуває понад 10 молодих осіб.

Як повідомлялося, у рамках молодіжної ініціативи "Український дім. Івано-Франківськ" із вечора 13 липня в центрі Івано-Франківська на Вічевому майдані триває безстрокова акція протесту активістів громадських організацій проти мовного закону.

На знак протесту проти законопроекту "Про засади державної мовної політики" голодували троє студентів: Микола Гавриляк – із 13 липня, Андрій Клюба й Степан Дуденчук – із 16 липня.

У молодіжну ініціативу "Український дім. Івано-Франківськ" об’єдналися лідери 10 молодіжних громадських організацій Івано-Франківська.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...