Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Податківці запевняють Freedom House і "Репортерів", що зовсім не тиснуть

П'ятниця, 20 липня 2012, 20:27

Державна податкова служба просить не сприймати кримінальну справу щодо директора ТОВ "Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт" (телеканал ТВі) Миколи Княжицького як політичну.

Про це йдеться в заяві служби, щодо зауважень авторитетних міжнародних організацій Freedom House та "Репортери без кордонів" до порушеної справи.

"Цілком розділяючи та підтримуючи прагнення представників вказаних організацій виступити на захист базових цінностей демократії, на жаль, змушені констатувати, що подібні заяви шанованих інституцій невірно трактують дії працівників ДПС та дискредитують податкову службу в очах українського суспільства та міжнародної спільноти", - йдеться в заяві.

"Всіляко поважаючи принцип свободи слова, податкова служба разом з тим наголошує, що ЗМІ, як суб’єкти господарювання, нарівні з підприємствами інших галузей, мають перед українською державою зобов’язання своєчасно та в повному обсязі сплачувати податки", - уточнили у відомстві.

"У світовій практиці ухилення від оподаткування віднесене до тяжких злочинів, жорстко контролюється податковими органами і засуджується громадськістю. Але аналогічна позиція податкових органів України чомусь трактується з точки зору політичного тиску", - заявили ДПС.

"Наголошуємо, що дану ситуацію не можна розглядати як спробу тиску на ЗМІ, оскільки до посадових ТОВ "Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт" не висувалося жодних вимог щодо коригування редакційної політики", - йдеться в заяві.

"Податкова служба жодним чином не порушила мораторій на планові перевірки ЗМІ під час передвиборчої кампанії", - додали в податковій.

Як відомо, раніше прокурор Києва Анатолій Мельник заявив, що вважає безпідставними обвинувачення в тиску Податкової міліції на ТВі шляхом порушення кримінальної справи проти Княжицького.

Податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти Княжицького за підозрою в навмисному ухилянні від сплати податків на суму 3,025 мільйона гривень.

12 липня на телеканалі вилучили документи, що стосуються фінансово-господарчої діяльності підприємства.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...