Балога натякнув Азарову, що Україна може повторити долю Кримська

Середа, 25 липня 2012, 13:22

Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога закликав Миколу Азарова дати доручення провести 7 серпня позачергове засідання Держкомісії з питань надзвичайних ситуацій.

Про це йдеться в листі Балоги до Азарова.

Балога пропонує на засіданні детально проаналізувати причини, що можуть призвести до виникнення в Україні затоплень великих територій внаслідок сильних дощів і злив.

"Нестабільність погодних в Україні, висока ймовірність випадання значних опадів з урахуванням наявних проблем, пов'язаних із станом систем оповіщення населення, захисних дамб, гідротехнічних споруд на водних об'єктах держави, вимагають вжиття невідкладних організаційних і практичних заходів", - сказано в листі Балоги.

Він наголосив, що дане питання особливо актуальне у зв'язку з тим, що останнім часом на територіях різних країн світу мали місце сильні опади, які призвели до загибелі сотень людей і завдали значних матеріальних збитків.

Зокрема мова йде про Китай, Індію, Грузію.

Як відомо, найбільш резонансною стала повінь у Краснодарському краї Росії, внаслідок якої загинула 171 особа, більше 18 тисяч людей втратили майно, повністю були знищені 400 домогосподарств.

У рамках розслідування обставин надзвичайної ситуації затримані мер міста Кримськ, голова Кримського району та голова Управління з попередження надзвичайних ситуацій й цивільного захисту районної адміністрації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News