Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніченко поскаржився комісарові ОБСЄ, що на його "столи" не ходять

Середа, 25 липня 2012, 19:32

На підтримку закону "Про державну мовну політику" зібрано 1 мільйон підписів.

Про це повідомив депутат від Партії регіонів, один з авторів законопроекту, Вадим Колесніченко під час зустрічі з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Кнутом Воллєбеком, цитує прес-служба партії.

Він заявив, що ніякого розколу з приводу закону про мови в суспільстві немає.

"Висловлювання окремих груп політиків не відображають загальний настрій суспільства. Це очевидно. За 10 днів в країні зібрано понад 1 мільйон підписів на підтримку законопроекту, і ми припинили збір підписів, тому що в цьому не було необхідності", - розповів депутат.

"Також ми вже отримали рішення 18 обласних та міських рад на підтримку даного законопроекту", - дотиснув Колесніченко.

Парламентарій нагадав, що закон про мови гарантує, що єдиною державною мовою в Україні залишається українська мова. І тільки в місцях компактного проживання національних меншин дається право використовувати поряд з державною регіональну мову.

У свою чергу Воллебек звернув увагу депутата на те, що закон про мови вимагає особливої ​​уваги й обговорення.

Колесніченко також зазначив: "Ми вже протягом трьох місяців пропонуємо самий широкий суспільний діалог для обговорення цього законопроекту. Але до цього моменту жодне засідання "круглого столу" не відбулося, жодної конкретної претензії ні по одній статті пред'явлено не було. Є тільки політичні девізи й гасла, що не мають відношення до закону".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування