Донецькі депутати закликали "всі здорові сили" об'єднатися на захист "языка"

Субота, 28 липня 2012, 11:02

Донецька міськрада прийняла заяву на підтримку прийнятого Верховною Радою закону "Про принципи державної мовної політики".

Як повідомили УНІАН у прес-службі міськради, в прийнятій у п’ятницю заяві наголошується, що цей закон "врегулював використання мов в Україні на підставі сталих мовних традицій".

"Положення закону повністю відповідає нормам європейського права, міжнародним зобов'язанням України щодо захисту прав людини, забезпеченню вільного і безперешкодного розвитку регіональних мов і мов меншин. У законі гармонійно збалансовані інтереси різних мовних груп в Україні на основі беззаперечного пріоритету прав людини і громадянина, взаємоповага і взаєморозуміння", - йдеться в заяві.

Депутати міськради закликали "всі здорові, по-справжньому демократичні сили в Україні, об'єднатися на захист прийнятого закону, свободи і прав людини на європейські цінності".

Як повідомлялося, закон "Про принципи державної мовної політики", авторами якого є Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко (обидва з фракції Партії регіонів) був прийнятий 3 липня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News