Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман: Янукович знайде час обговорити "язык" і нікого не образить

Вівторок, 31 липня 2012, 18:12

Рішення президента Віктора Януковича з мовного закону буде справедливим.

Про це заявила радник президента, керівник головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань адміністрації президента Ганна Герман, передає "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що в адміністрацію президента поки не надійшов на підпис закон "Про основи державної мовної політики".

"Про те, що закон підписаний главою парламенту, я дізналася з преси, де є посилання на сайт Верховної Ради. Але я можу підтвердити, що до президента у зв'язку з інформацією про підписання закону насправді звернулися представники української інтелігенції. Вони просять про термінову зустріч з главою держави для обговорення ситуації, що склалася", - сказала радник президента.

За словами Герман, відомі громадські діячі, вчені та письменники (всього більше 10 чоловік) просять президента про те, щоб така зустріч відбулася "вже завтра".

У той же час вона зазначила, що протокол Януковича повідомляє про заздалегідь узгоджений графік президента, який, як правило, не змінюють спонтанно.

"Але я знаю президента і вірю, що Віктор Федорович знайде можливість обговорити таку важливу і непросту проблему з лідерами громадської думки. Тому будемо чекати відповіді президента", - сказала Герман.

"Єдине, в чому я впевнена і про що я вже говорила, - це те, що президент своїм рішенням не образить жодну соціальну групу: ні тих людей, які рідною вважають українську мову, ні тих, хто рідною вважають російську або іншу мову" , - резюмувала вона.

Як відомо, 31 липня глава Верховної Ради Володимир Литвин підписав закон "Про основи державної мовної політики", що розширює застосування російської мови на регіональному рівні, документ направлений на підпис президенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...