Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ радять Могильову вчити кримськотатарську мову

П'ятниця, 10 серпня 2012, 08:59

У "Батьківщині" радять прем'єрам України та Криму Миколі Азарову та Анатолію Могильову перед початком сумлінного виконання "мовного" закону вивчити самим українську та кримськотатарську мови.

Про це в ефірі ТВі заявив народний депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина"Сергій Соболєв, передає Gazeta.ua.

На переконання політика, неможливо на практиці виконати вищезгаданий закон, тому цей "нікчемний акт не може діяти на території України".

"Пан Могильов розповідає, як завдяки цьому закону буде впроваджувати кримськотатарську мову. У мене тільки до нього одне зауваження: ти сам спочатку вивчи цю кримськотатарську мову, адже ти прем'єр-міністр республіки Крим і не володієш тією мовою, яку будеш впроваджувати", - обурився Соболєв.

"Це блюзнірство з боку президента, коли він доручає впроваджувати українську мову прем'єру Азарову, який за 30 років не зміг її вивчити. Це все одно, що шакала ставити стерегти стадо", - додав нардеп.

"Бютівець" здивувався намірам влади швидко запровадити норми "мовного" закону.

"Це після так званої пенсійної реформи, де мізерні пенсії, податкової реформи, де знищені сотні тисяч робочих місць. А тут ще й на це будуть кошти виділяти?" - поцікавився Соболєв.

За його словами, на сьогоднішній день у влади Януковича немає жодної можливості проводити ефективну економічну політику, тому вона вирішила чимось відволікти народ.

"Я був на минулому тижні на Сході та Півдні України. На жодному зібранні, де були присутні й місцеві депутати від Партії регіонів, жодна людина не сказала, що у них є проблеми з вживанням мов", - додав він.

"Натомість звучали лише три питання: тотальна корупція, тотальне безробіття і мізерні зарплати та пенсії", - уточнив Соболєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...