Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій: Влада розсилає темники на державні канали

П'ятниця, 17 серпня 2012, 17:01

На державні канали надсилають вказівки щодо того, як має подаватись інформація в ефірі, під виглядом витягу з закону.

Про це повідомив депутат під НУНС Андрій Парубій у своєму блозі на Українській правді.

За його словами, перед виступом у ефірі на державному каналі в Дніпропетровську до депутата підійшла ведуча і попросила його дотримуватися частини 1 статті 18 закону про статус народного депутата.

Вона також дала йому текст.

"Коли я прочитав текст, в мене очі полізли на чоло. Я спитав працівницю, чи вона переконана, що це витяг із статті закону. Вона довго переконувала мене, що це є закон, який ми як народні депутати і приймали, і тому повинні його виконувати. Вона так щиро в це вірила, що мені не вдалося переконати її у протилежному. Очевидно, вона отримала цей документ від керівництва", - зазначив депутат.

 

За його словами, подібну ситуацію він зустрічав в інших областях України, виступаючи на державних телеканалах. Але, як правило, це були усні прохання: не згадувати президента Віктора Януковича, не дуже гостро критикувати владу, бо інакше програму не пустять в ефір.

"Очевидно, цей темник розіслали на усі державні обласні телерадіокомпанії, але тільки в Дніпропетровську я отримав його на руки", - зазначив він.

"Робиться це з однією метою: щоб депутати від опозиції могли говорити будь про що: про погоду, футбол, але тільки не про Януковича, бандитську владу, провальні реформи. Бо інакше, ведучий, згідно з документом зобов'язаний направити розмову у "ЗАКОННЕ РУСЛО!!!", - підкреслив Парубій.

На думку Парубія, подібна ситуація є неприпустимою.

"Бо тільки в хворобливій уяві могла виникнути думка, що народний депутат України "не має обговорювати поточну політичну ситуацію, висловлювати свою точку зору з приводу тих, чи інших реформ, перетворень", - заявив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування