Івано-Франківські депутати не погодились з "языком" "малоросійського президента"

Четвер, 23 серпня 2012, 09:52

Івано-Франківська міська рада 23 серпня прийняла заяву до президента, Верховної Ради і Конституційного Суду щодо невизнання "мовного" закону Колесніченка-Ківалова.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на міську раду.

У заяві йдеться, що депутати висловлюють "категоричне невизнання та непокору прийнятому Верховною Радою 3 липня 2012 року та підписаному президентом 8 серпня 2012 року закону про засади державної мовної політики".

"Наше невизнання ґрунтується на тому, що, брутально порушуючи ст. 10 Конституції, нині діюча влада на чолі з малоросійським президентом, шахрайськими та насильницькими методами прийняття закону підірвала підвалини конституційного ладу в державі", - наголошується в заяві.

"На 22-му році Незалежності вищий законодавчий орган країни взяв курс на знищення національних цінностей і питомих ознак держави, зазіхнувши на душу народу - українську мову. Президент не дослухався до численних звернень громадськості та підписав цей ганебний закон", - наголошується у заяві.

На думку депутатів, провладна більшість у ВР "демонструє свою антинародну діяльність, спрямовану на узурпацію існуючої українофобної влади, знищення останніх ознак демократії і розбудову олігархічно-кланової диктатури".

Депутати переконані, що прийняття рядом місцевих рад рішень про визнання на їхніх територіях виключно російської мови як регіональної, "не спрямоване на зрівняння прав різномовного населення, а навпаки, - на затвердження єдиної імперської мови в регіонах, а відтак і в цілій державі".

"Ми переконані, що цей закон є спекулятивним напередодні парламентських виборів, - сказано у заяві міської ради.

"Процедура прийняття та реалізації цього закону є сумнівною, суперечливою та не підкріпленою іншими законодавчими нормами, а тому вимагає негайної реакції Конституційного Суду України", - додали депутати. 

Раніше Тернопільська облрада також відмовилась визнавати мовний закон та вимагає від суддів Конституційного Суду визнати "мовний" закон неконституційним

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...