Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин поговорив із Януковичем про розвиток української мови

П'ятниця, 24 серпня 2012, 16:34

Спікер Володимир Литвин обговорив із президентом Віктором Януковичем питання затвердження загальнодержавної Програми розвитку української мови як державної.

Про це він повідомив у п’ятницю журналістам у Житомирській області, передає прес-служба парламенту.

Керівник парламенту повідомив, що в четвер він мав тривалу зустріч з президентом, де вперше обговорювалося саме це питання.

За словами Литвина, позиція глави держави "полягає у тому, що необхідно прийняти цю програму до завершення виборчої кампанії і передбачити її насичене фінансування у цьому році, а особливо - у бюджеті на 2013 рік".

На думку Литвина, у цій програмі потрібно передбачити, зокрема, фінансування видавництва та підтримку творчих колективів.

Керівник парламенту також вважає необхідним передбачити обов’язкове складання абітурієнтами, які вступають до вищих учбових закладів, іспитів з української мови та літератури. На його думку, такі іспити також мають складати і державні службовці при зайнятті посад.

Разом з тим, Литвин висловив думку, що до завершення виборчої кампанії склад Центральної виборчої комісії не зміниться.

"Виходячи з інформації, що я маю, ніхто не збирається до завершення виборчої кампанії ініціювати будь-які зміни у ЦВК, бо це додасть чергових підстав для політичних розмов і взаємних звинувачень", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування