У Раді немає жодного повністю "чесного", а працюють лише 30-40 депутатів

Вівторок, 28 серпня 2012, 11:49

Якщо застосовувати критерії руху "ЧЕСНО" до кожного депутата, то виявиться, що їм ніхто не відповідає.

Про це сказав один зі співорганізаторів "ЧЕСНО" Олег Рибачук, повідомляє Gazeta.ua.

"Це говорить не про якісь там недоробки критеріїв чесності. Ми вибрали такий масштаб карти, який показує дуже загальні речі. Починаєш уважніше придивлятися – і картинка стає ще менш весела", - зізнався він.

"Коли береш найпростіші критерії, і простіше них вже неможливо підібрати, починаєш їх прикладати до кожного депутата, виходить дуже неприйнятна картина", - додав Рибачук.

"Це означає, що проблема не в критеріях, не в упередженості експертів чи ще чогось. Ми якимось чином створили таку еліту, яка не відповідає нашим базовим критеріям", - пояснив він.

Рибачук зазначив, що нині "ЧЕСНО" презентує вже змінену методологію.

"У нас була методологія така: якщо ми не знаходимо на народного депутата якусь інформацію, то ми стверджуємо, що він не відповідає критеріям. Ми взяли за принцип презумпцію невинуватості - і нас за це найбільше критикують", - зазначив він.

"Зараз ми зробили такий висновок: якщо ми зараз не знаходимо доказів відповідності кандидата якимось критеріям, кажемо, що ми не володіємо інформацією", - сказав Рибачук.

Також він зазначив, що люди обурюються і депутати кажуть один про одного далеко не найкращі слова.

"Ми так змінили критерії Томенка. Якщо там хтось почне ще більше аналізувати, то виявиться, що один чи два, яких ми визнали найчеснішими, насправді такими не є", - заявив Рибачук.

"Я говорив із народними депутатами, які пробули там (у Верховній Раді) вже 4 чи 5 скликань. Запитував: там хтось насправді працює як депутат? Сказали, що працюють осіб 30-40. Це менше 10%. Це загальний мій висновок, що являє собою нинішня Верховна Рада. Всі інші депутати дуже далекі", - сказав експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...