Добкін клянеться, що в ліквідації банку Авакова політики нема

Середа, 29 серпня 2012, 10:35

Глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявляє, що ліквідація банку "Базис" має лише економічний підтекст.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської ОДА.

"У ситуації з ліквідацією банку "Базис" немає ніякої політики - це економіка і кримінальний злочин, банальна крадіжка. Час все розставить по своїх місцях… Так само розсиплються і всі розмови про політичні переслідування пана Авакова", - підкреслив Добкін.

За його словами, поштовхом до фінансових проблем банку "Базис" стало штучне вимивання коштів з рахунків фінустанови, через що вже постраждали багато державних і приватних підприємств Харківщини.

"Йдеться про мільйони доларів. Причому спроби багатьох керівників забрати кошти, коли вони ще в 2009 році побачили, що у банка почалися складні часи, не мали успіху. У той момент, коли пан Аваков виїхав з країни, забирати там було вже нічого", - зазначив Добкін.

Він також повідомив, що в банку працював тимчасовий керівник, і все зводилося до того, щоб максимально використати можливості знайти зовнішніх інвесторів і покрити ту різницю, яка була вимита з рахунків банку людьми, щодо яких, на його думку, зараз порушено кримінальну справу.

"Гроші вимивалися з рахунків - видавалися кредити своїм же структурам під векселі, які не були нічим підкріплені. І все це відбувалося з 2009 року, таку інформацію дають сьогодні фахівці. Можливо, це почалося раніше, але абсолютно точно те, що це відбувалося з 2009 року, коли Аваков ще був біля керма області", - заявив Добкін.

На його думку, він мав зберегти банк і попередити хоча б державні підприємства про серйозні ризики тих коштів, які були розміщені на депозитах.

Як повідомлялося, співробітники міліції 28 серпня провели обшук у будинку на вулиці Сумській, 88 у Харкові, у якому перебувають офіс банку "Базис", компанії "Інвестор" та інтернет-огляду "Главное".

У свою чергу, екс-губернатор Харківської області Арсен Аваков повідомив, що НБУ прийняло рішення про ліквідацію банку "Базис", а щодо керівництва банку порушено кримінальну справу. Пізніше сервери "Главного" були вилучені.

"Главное", "Базис" та "Інвестор" належать Авакову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News