Турчинов і Яценюк підсунули журналістам "вчорашню новину"

Четвер, 30 серпня 2012, 12:42

Представники об'єднаної опозиції відмовилися відповідати на запитання журналістів після брифінгу на тему їхнього нового позову до ЦВК.

Після брифінгу Олександр Турчинов і Арсеній Яценюк просто пішли з прес-центру з штабу БЮТ, а прес-секретар Турчинова нагадала, що брифінг анонсувався без запитань.

Разом з тим, брифінг стосувався інформаційного приводу, який вже був озвучений напередодні представниками опозиції, а саме йшлося про намір оскаржити виключення з виборчих бюлетенів прізвищ Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"Ми, звичайно, прийняли рішення подати до суду на ЦВК з метою відновлення прізвищ Тимошенко та Луценка у виборчих бюлетенях, навіть розуміючи, що судова гілка влади знаходиться під контролем адміністрації президента. Але це боротьба", - заявив на брифінгу Яценюк.

За його словами, згідно з виборчим законодавством до бюлетеню мали бути внесені перші п’ять прізвищ кандидатів, включених до виборчого списку. Він уточнив, що рішення щодо цього ухвалює лише з'їзд партії.

Водночас, Яценюк нагадав, що ЦВК послуговувалася в цьому випадку власним рішенням, щодо не реєстрації обох кандидатів, що є неправомірним.

У свою чергу Турчинов заявив, що влада боїться не лише прізвищ Тимошенко, але й їхніх облич, оскільки під час затвердження офіційного виборчого плакату ЦВК "викреслила з них обличчя, які неугодні Партії регіонів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування