Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львів вирішив захищати українську: перевірять на знання всіх

Четвер, 30 серпня 2012, 16:02

Львівська міськрада прийняла програму захисту та розвитку української мови на території міста на 2012-2015 роки.

Відповідне рішення було прийнято на позачерговій сесії 30 серпня, передають Ukranews.

Його підтримали 73 депутати з 74 присутніх при мінімально необхідних 46.

Програма передбачає розробку і запровадження ряду механізмів для того, щоб поглибити знання української мови посадовими особами органів місцевого самоврядування.

Крім того, вона передбачає перевірку діяльності підприємств на предмет дотримання законодавства про захист прав споживачів і мовного питання при реалізації товарів.

Також міськрада вирішила організувати при в'їзді до Львова і в кожному районі міста рекламні носії, які б популяризували відомих осіб, які беруть участь у створенні української держави.

Влада також постановили виготовляти продукцію, зокрема канцелярські вироби з зображенням національної символіки, діячів культури та історичних осіб.

Крім того, Львівська міськрада вирішила проводити конкурс на знання держмови для посадових осіб органів місцевого самоврядування, сформувати електронну бібліотеку української літератури і проводити підготовку театральних постановок за книгами українських драматургів.

Рішення передбачає організацію курсів української мови для представників національних меншин, які вирішили вивчати українську мову, популяризацію українських книг, журналів і газет, вшанування пам'яті провідника ОУН Степана Бандери і головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

На реалізацію програми передбачається виділення 500 тисяч гривень з міського бюджету. Також міськрада розраховує на фінансування програми з інших джерел.

Як відомо, "мовний" закон набув чинності 10 серпня. З того часу безліч міст і областей на півдні і сході України надали російській мові статус регіональної.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування