Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Дніпропетровська: "Є проблема зі знанням української"

Четвер, 13 вересня 2012, 12:00

Мер Дніпропетровська Іван Куличенко заявив, що рішення про прийняття російської мови в якості регіональної додаткового навантаження на міський бюджет не спричинить.

Про це він сказав у ході сесії Дніпропетровської міськради в середу, повідомляє "Дніпропетровськ. Коментарі".

Зокрема, вивіски й дорожні покажчики дублюватися на російську мову не будуть.

Збільшення кількості російськомовних класів у школах не передбачається.

"Я поки не чув жодного пропозиції або прохання з приводу збільшення кількості російськомовних класів або шкіл. Сьогодні в Дніпропетровську цієї проблеми не існує. І раніше охочі навчати своїх дітей російською мовою мали таку можливість", - сказав Куличенко.

Що стосується документації, мер Дніпропетровська зазначив, що наявність електронного документообігу й комп'ютерних технологій дозволить забезпечити виконання цього рішення без додаткового фінансування.

Єдине нововведення буде стосуватися набору кадрів в органи місцевого самоврядування, яким тепер при прийомі на роботу доведеться доводити відповідність вимогам, що стосуються знання як української, так і російської мов.

За словами Куличенка, чиновники й службовці крім іспиту на знання державної будуть ще перевіряти й на знання регіональної мови.

Оскільки весь документообіг уже в електронному вигляді, службовці будуть за ту ж зарплату готувати відповіді у двох варіантах: українською й російською.

"Усі документи, акти, рішення публікуються українською державною мовою, а зараз дано право дублювати деякі з них на російську. Тільки для тих заходів і тих установ, які цього вимагають", - цитує Куличенка gorod.dp.ua.

"Головне, що ми дали можливість людині звертатися тією мовою, якою йому зручно. І відповідати будемо тією ж мовою, тому держслужбовців будуть перевіряти на знання української та російської мов", - підкреслив мер.

"Але проблеми зі знанням російської в нас немає, є проблема зі знанням української", - визнав Куличенко. 

Суть уведення російської мови як регіональної, за словами Куличенка, - у тому, щоб забезпечити право звертатися будь-куди українською та російською мовами рівною мірою. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування