Лікар назвав слова Тимошенко про радіацію абсурдом

Четвер, 13 вересня 2012, 21:59

Головний лікар харківської лікарні Михайло Афанасьєв називає абсурдними заяви екс-прем'єра Юлії Тимошенко про перевищення норми радіації в палаті.

"Я навіть не знаю, як я маю це коментувати. Більшого абсурду, ніж перевищена норма радіації в палаті та лікарні, де перебувають пацієнти, де постійно працюють медичні працівники, я у своєму житті ще не чув", - сказав він у коментарі "Інтерфакс-Україна".

Афанасьєв пояснив, що, як і в будь-якому іншому стаціонарному медичному закладі, в ЦКЛ №5 систематично проводить перевірки Державна санітарна епідеміологічна служба, зокрема і щодо рівня радіоактивного випромінювання.

"За мою практику я не пам'ятаю жодного випадку, коли щось було б не так", - заявив він.

Головлікар також сказав про те, що не дозволить "зганьбити та дискредитувати" добре ім'я клініки "Укрзалізниці", і з цією метою він готовий запросити і співробітників МНС, і співробітників СЕС для проведення відповідних перевірок і досліджень.

"За той час, поки в нас на реабілітації перебуває пацієнтка Тимошенко, лікарня неодноразово була втягнута в різні політичні провокації, отже, це лише чергова спроба влаштувати політичну виставу", - додав Афанасьєв.

Раніше захист Тимошенко оприлюднив заяву екс-прем'єра, в якій ідеться про те, що в палаті, де вона перебуває, 13 вересня проводився обшук, під час якого було вилучено два дозиметри.

У заяві Тимошенко зазначено, що дозиметр чотири рази фіксував істотне перевищення норми.

Водночас у Державній пенітенціарній службі повідомила, що в палаті Тимошенко виявлено схованку, замасковану під Кримінально-процесуальний кодекс України, в якій зберігаються заборонені технічні пристрої. Крім того, за її даними, знайдено ліки невідомого походження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування