Яценюк: Янукович коштує дорожче, ніж Обама і Путін разом узяті

П'ятниця, 14 вересня 2012, 23:58

Один з лідерів об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявляє, що утримання президента Віктора Януковича обходиться платникам податків у 4 мільйони гривень на день.

Про це він сказав під час ефіру Шустер Live у п’ятницю.

"Один день утримання чинного президента коштує 4 мільйони гривень. За 2 останні роки цей уряд збільшив витрати на Кабмін, Верховну Раду та адміністрацію президента, ГПУ, СБУ на 12 мільярдів гривень", - заявив Яценюк.

"Якщо ми подивимося декларації всіх членів Кабміну країни, де 70% людей живуть за межею бідності, то побачимо, що вони мають 2 мільярдів статків", - додав він.

Яценюк пообіцяв, що опозиція в наступному парламенті домагатиметься зменшення витрат на владу на 12 мільярдів гривень.

"Не може президент Янукович коштувати дорожче, ніж президент США і Росії разом узяті", - сказав він.

Яценюк також запевнив, що опозиція доб’ється продажу всіх 13 державних резиденцій, якими користується чинна влада.

Він також розкритикував чиновників, які витрачають великі кошти на польоти.

"Я не розумію, як може прем’єр та інші члени Кабміну у бідній країні літати чартерними літаками. До речі, завтра в Ялту прилітає прем’єр Микола Азаров здоровенним чартерним літаком. Година його польоту коштує близько 250 тисяч гривень. Чому він не літає економ-класом? Він працює так, що йому і на економ-клас не можна, йому фірою в Ялту доїжджати треба", - заявив Яценюк.

Він також заявив, що олігархи, наближені до влади "податків не платять, вони відправили 53 мільярди у кіпрські офшори" і "тікають так, що тільки п’яти їхні видні і зі страхом думають, що буде, якщо вони програють парламентські вибори".

У свою чергу присутня у студії "регіоналка" Олена Бондаренко заявила, що Віталій Кличко не платить податки в Україні, бо "весь його бізнес – у Німеччині".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...