Янукович узявся за ТВі, щоб отримати легітимізацію виборів - Княжицький

Вівторок, 18 вересня 2012, 11:20

Директор ТВі Микола Княжицький вважає, що президент Віктор Янукович доручив розібратися з ситуацією довкола телеканалу через тиск міжнародної спільноти.

"Те, що він доручиав розібратися, – ми вітаємо. Але який буде результат – невідомо", - сказав він, передає Радіо "Свобода".

"Схоже, нині для Януковича важливо отримати легітимізацію виборчого процесу. Якщо канал закриють, а до того йдеться, – то легітимізацію буде отримати важко. Янукович зацікавлений, щоб цього не сталося", - вважає Княжицький.

"Під тиском обставин, коли навіть міжнародні організації у Ялті говорили про ТВі, – очевидно, що він був змушений зробити якісь кроки", - додав він.

Як саме виконуватимуть доручення президента – наразі невідомо, сказав радіо керівник юридичного департаменту Нацради з питань телебачення та радіомовлення Олег Шосталь.

"Доручення буде виконано. Деталі виконання наразі невідомі, бо ми отримали його о 5-й годині вечора в понеділок", - зазначив він.

"Чи отримає ТВі частку в цифровому мовленні? Нещодавно завершилися регіональні конкурси з розподілу цифрових частот і ТВі чомусь не брав у них участі. Хоча вони могли б створити велику мережу в регіонах. Коли знову будуть виставлені на конкурс вільні частоти, ТВі зможе їх отримати", - додав посадовець Нацради.

Як відомо, Янукович 17 вересня доручив Нацраді з питань телебачення і радіомовлення відреагувати на заяви представників ТВі щодо обмеження мовлення каналу та конфліктів із державними та комерційними структурами, хоча проблеми в каналу виникли давно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування