Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через антиісламський фільм у світі блокують YouTube, Росія теж подумує

Вівторок, 18 вересня 2012, 13:23

Росія услід за Пакистаном і Бангладеш може заблокували доступ інтернет-користувачів до відеопорталу YouTube через скандальний фільм "Невинність мусульман".

Уряд Пакистану пояснив своє рішення розміщенням на сайті трейлера до антиісламського фільму, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Прем'єр країни Первез Ашраф наголосив, що керівництво YouTube відмовилося прислухатися до поради уряду та видалити "богохульний фільм" з мережі.

Тож відтепер пакистанські юзери замість відеороликів YouTube при спробі завантажити сайт бачать картинку із поясненням, що сервіс містить непристойні матеріали.

Прем'єр Бангладеш Шейх Хасіна Вазет також зверталася до компанії Google, що володіє YouTube, з проханням видалити фільм з порталу, однак досі цього зроблено не було.

Користувачі російського сегменту інтернету також можуть з листопада втратити доступ до відеохостингу YouTube, повідомляє ВВС.

1 листопада у Росії набуде чинності низка норм закону про "чорні списки" інтернет-сайтів. Закон передбачає створення єдиного реєстру доменних імен та інтернет-адрес, що дозволяють ідентифікувати веб-ресурси, які містять заборонену для розповсюдження в Росії інформацію.

Напередодні генпрокуратура Росії повідомила про намір добиватися заборони на розповсюдження в Росії цього фільму.

Якщо суд визнає відео екстремістським, а власник відеохостингу, компанія Google, не обмежить доступ російських користувачів до скандального ролика, то це зробить Роскомнагляд.

"Жарти жартами, а через цей ролика 3-5 листопада на території Росії може бути повністю заблоковано увесь YouTube", - написав у своєму Twitter керівник Мінкомзв'язку Росії Микола Нікіфоров.

Як відомо, хвиля протестів охопила мусульманський світ з 11 вересня.

Пізніше в Лівії було атаковане американське консульство в Бенгазі. Озброєна група ісламістів обстріляла будівлю з гранатометів і підпалила її. В результаті загинув американський посол у Лівії Кріс Стівенс, співробітник прес-служби держдепу Шон Сміт, а також двоє морських піхотинців, що, імовірно, охороняли посла.

У вівторок в Афганістані терористка-смертниця підірвала себе в автобусі з іноземцями в знак протесту проти фільму. Загинуло 10 осіб.

Фільм "Невинність мусульман" вийшов у США. У стрічці іслам називають "раковою пухлиною", в ньому пророк Мухаммед вступає в безладні статеві зв'язки, говорить про вбивства дітей, автор фільму зазначив, що фільм є політичним і не мав на меті образити чиїсь релігійні почуття.

Уряд США заперечує причетність до появи скандального фільму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування