Угорську мову зробили регіональною в цілому районі

Вівторок, 18 вересня 2012, 18:10

Берегівська райрада Закарпатської області надала угорській мові статус регіональної на території району.

Про це повідомив мер Берегова Іштван Гайдош, передає УНІАН.

За прийняття цього рішення проголосували 45 із 52 присутніх у залі депутатів.

За словами Гайдоша, відтепер пленарні засідання сесій Берегівської райради супроводжуватимуться синхронним угорським перекладом, рішення також оприлюднюватимуться двома мовами.

Окрім того він повідомив, що віднині угорська мова поруч із українською використовуватиметься в роботі, діловодстві й документації виконавчого апарату райради, у роботі сесій райради, конференцій, зборів та інших офіційних зібрань, які організовуються виконавчим апаратом ради із забезпеченням у разі необхідності відповідного перекладу.

"Тексти офіційних оголошень та повідомлень виконавчого апарату райради розповсюджуватимуться двома мовами. До того ж найменування Берегівської райради та її виконавчого апарату, написи на їх печатках, штампах, штемпелях, офіційних бланках і табличках також дублюватимуться угорською", - додав Гайдош.

Окрім того, згідно з рішенням депутатів районної ради, на території Берегівського району здійснюватимуться заходи, метою яких є недопущення публічного приниження державної української та регіональної угорської мов.

Як відомо, 7 вересня Берегівська міськрада надала угорській мові статус регіональної на території міста.

Пізніше повідомлялося, що положення закону про регіональні мови щодо угорської не може бути виконано, адже держслужбовці зобов'язані володіти регіональною мовою, проте в місті, яке традиційно вважається угорськомовним, таких чиновників лише третина від необхідного числа.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування