Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров наїхав на Близнюка через скорочення обсягів будівництва

Середа, 19 вересня 2012, 10:53

Прем'єр Микола Азаров відзначив значне скорочення обсягів будівництва на Київщині, Житомирщині, Черкащині та в Криму.

Про це він заявив, відкриваючи засідання Кабміну.

"Особливе занепокоєння викликає будівельна галузь, де темпи виконання робіт уповільнились на 8% (в січні серпні)", - зазначив Азаров.

За його словами, держава закінчила реалізацію одних масштабних завдань і переходить до нових, зокрема, йдеться про програму доступного житла.

"Незрозуміло, чому в Автономній республіці Крим за 8 місяців поточного року обсяги будівельних робіт скоротились на 33% проти аналогічного періоду минулого року", - обурився прем’єр.

"Скорочення більш ніж на 15% допустили Житомирська область, місто Севастополь, Київська область, Черкаська область", - повідомив він.

Азаров доручив губернаторам цих регіонів провести детальний аналіз причин такої ситуації та вжити заходів, щоб не допустити подальшого сповільнення.

"Окреме питання є і до міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолія Михайловича Близнюка. Ми прийняли закон про містобудівну діяльність, ми спростили процедури початку будівництва, введення в експлуатацію житла, скоротили строки оформлення права на землю, а на обсягах будівництва це не позначилося", - сказав він.

"Виникає питання, вони що не працюють? Чи це проблеми на місцях?", - спитав Азаров.

Він підкреслив, що були направлені субвенції на соціально-економічний розвиток через фонд регіонального розвитку країни у розмірі майже 2 мільярда гривень, це в 1,4 рази більше ніж минулого року.

"Запитую, є проблеми з їх використанням?", - спитав Азаров у міністра.

Він доручив йому вивчити проблему та доповісти на найближчому засіданні уряду. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...