Литвин вкотре переконує, що ще один скандальний закон не ухвалять

Четвер, 20 вересня 2012, 12:56

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що закон про посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини не буде ухвалений.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради.

Під час зустрічі з передвиборчою місією тимчасового комітету ПАРЄ зі спостереження за виборами в Україні Литвин висловив думку, що ухвалення такого закону нині не на часі, оскільки "практично відсутній кордон між наклепом і критикою".

Окрім цього, він сказав, якщо і приймати такий закон, то у ньому обов’язково має бути позиція про те, що норму щодо посилення відповідальності за наклеп не повинні використовувати як інструмент тиску на ЗМІ політики і державні службовці, які є публічними особами.

Водночас в інтерв’ю каналу "Рада" Литвин заявив, що закон можна ухвалити за однієї умови:

"В принципі, можна було б приймати цей закон, внісши у нього таке положення, що не мають права виступати з відповідними позовами політики і державні службовці. А прості люди, якщо вони вважають, що щось проти них неправильно сказано, могли б звертатися".

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада схвалила у першому читанні проект закону, який передбачає запровадження кримінальної відповідальності за наклеп. Законопроект передбачає, що наклеп може каратися ув’язненням на термін до 3 років.

Раніше Литвин вже переконував, що не може підписати скандальний закон про мовну політику і навіть подав заяву про відставку

Однак закон був підписаний спікером і набув чинності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування