У Партії регіонів скаржаться на "масову міграцію" і підкуп виборців

Субота, 22 вересня 2012, 12:36

Учасникам парламентських виборів найчастіше доводиться стикатися з такими порушеннями як підкуп виборців і "клонування" кандидатів у депутати.

Про це ZN.UA повідомили у виборчих штабах Партії регіонів, "УДАРу", Компартії і ВО "Свобода".

"Ми вже зіткнулися з технологією висування кандидатів-двійників по мажоритарних округах, неприродною масовою "міграцією" виборців у різних регіонах країни, підкупом виборців", — повідомив керівник виборчого штабу ПР Андрій Клюєв.

"Ми бачимо, як деякі політичні сили намагаються заздалегідь визнати недійсними результати голосування. Думаю, що у них нічого не вийде", — додав Клюєв.

На думку глави штабу партії "УДАР" Віталія Ковальчука, сьогодні найпоширенішими є: використання провладними партіями та кандидатами адмінресурсу, підкуп виборців — продпайки і подарунки, адміністративний тиск, що заважає проводити зустрічі з виборцями.

"Згадаю також наші заклеєні конкурентами з Партії регіонів білборди, жорсткий тиск на кандидатів, уповноважених та довірених осіб та волонтерів. Застосовується технологія "клонування" кандидатів в округах", — додав Ковальчук.

"Тому не важко передбачити, що фальсифікації будуть. Зокрема навмисні неточності у списках виборців, внесення до них мертвих душ, які активно "будуть голосувати" за провладних кандидатів. Будуть застосовувати і "каруселі", і протоколи будуть підроблятися", — прогнозує він.

Керівник кампанії Компартії Ігор Алексєєв назвав головною проблемою виборів адміністративний ресурс.

"Крім того, ми готові протистояти спробам спотворити результати голосування під час підрахунку голосів безпосередньо на виборчих дільницях, а також на рівні окружкомів. Безперечно, будуть і спроби так званих каруселей, і вкидання бюлетенів, і тиск на виборців з боку криміналітету, роботодавців, владних структур тощо", — заявив Алексєєв.

Голова штабу ВО "Свобода" Роман Кошулинський очікує ключових фальсифікацій на рівні окружних виборчих комісій. "Як і на місцевих виборах, результат у підсумковому протоколі може істотно відрізнятися від суми результатів у протоколах з ДВК", — вважає Кошулинський.

"Сьогодні шляхом маніпуляцій ОВК, сформовані так званими технічними партіями, намагаються перешкоджати участі наших членів в роботі дільничних комісій", — зазначив він.

Також, за його словами, "Свободі" доводиться стикатися з поширенням фальсифікованої агітпродукції з їхніми символами, підкупом виборців і тиском правоохоронців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування