Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк бачить єдиний механізм, щоб зробити Тимошенко президентом

П'ятниця, 28 вересня 2012, 08:53

Лідер Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявляє, що першочергове право на участь у президентських виборах має Юлія Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант.

"Говорити про президентські вибори зараз безглуздо, а саме обговорення цікаво лише тим, хто хоче потішити своє самолюбство. Крім того, я впевнений, Тимошенко має пріоритетне право брати участь у президентських виборах по відношенню до мене й всіх інших представників опозиції", - заявив він.

"Але щоб це відбулося, нам треба виконати як мінімум два завдання: звільнити її й зробити так, щоб вона одержала право брати участь у виборах", - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання про методи, якими можна цього досягти, він сказав, що "практично всі методи впливу дипломатичного характеру на ситуацію з Тимошенко вже використані".

"І вони не дали ефекту. Але є ще один механізм. Його навряд чи можна назвати дипломатичним, але це метод захисту демократії. Демократію захищають за допомогою санкцій", - підкреслив він.

"У світі є різноманітний досвід введення санкцій, можна згадати досвід африканських країн, Ірану, Білорусії. Специфіка України полягає в тому, що все керівництво країни, підкреслюю - все, має закордонні активи, рахунки за рубежем, їхні літаки зареєстровані на офшорні банки, їхні родини живуть за межами країни, і їхні родичі мають там власність", - сказав він.

"Як би страшно це не звучало, але люди, які керуть країною, не пов'язують своє майбутнє з Україною, для них вона лише ресурсна база", - додав Яценюк.

При цьому він визнав, що кампанії не вистачає Тимошенко:

"Якби Юлія Тимошенко була поруч, нам було б набагато легше. У будь-якій кампанії, крім раціональності, необхідний дуже високий градус емоцій. Раціо ми забезпечили. Емоції й харизма, які є в Юлії Тимошенко, не властиві жодному іншому політику в Україні, тому що в нас немає жодного іншого політика-жінки". 

Він додав, що тому в наступних роликах Тимошенко як "обличчя кампанії" буде повернута.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування