"Свобода" не зніме своїх мажоритарників заради кандидатів Кличка

Середа, 10 жовтня 2012, 15:09

ВО "Свобода" готове підтримати погоджених кандидатів по мажоритарних округах між Об'єднаною опозицією і УДАРом, але не зніматиме своїх мажоритарників по 35 округах, відданих їй за домовленостями з "Батьківщиною".

Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок на прес-конференції в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Арсеній Яценюк поінформував мене про переговори між "Батьківщиною" та УДАРом і якщо вони домовляться про визначення свого погодженого кандидата, то ми, звісно, підтримаємо цю погоджену кандидатуру в тих 190 округах, які віддані нашим партнерам", - сказав він.

При цьому Тягнибок зазначив, що у "Свободі" не бачать серед своїх кандидатів по 35 округах тих людей, які мали б меншу підтримку, ніж кандидати від УДАРу, й могли б бути зняті з виборів.

Зокрема, Тягнибок навів приклад виборчого округу в Тернополі, де, за його словами, у кандидата від ВО "Свобода", голови Тернопільської облради Олексія Кайди рейтинг становить 35%, а в кандидата від УДАРу Віталія Максимова – 20%.

"От нехай Максимов знімається, і в Кайди тоді буде 55%", - заявив лідер ВО "Свобода".

Він також повідомив, що на з'їзді партії 14 жовтня, який відбудеться після завершення "Маршу боротьби", присвяченого 70-річчю створення Української повстанської армії (УПА), "свободівці" підіб’ють підсумки виборчої кампанії та намітять подальші плани.

На з'їзді планується заслухати керівників усіх обласних штабів про активність кандидатів у депутати, оцінити шанси партійного списку й мажоритарників на майбутніх виборах.

"І ми не виключаємо, що ухвалимо рішення щодо зняття певної частини кандидатів у депутати", - сказав Тягнибок.

При цьому він упевнений, що за "Свободу" на парламентських виборах проголосують 10% виборців, повідомляє УНІАН.

"Реально, приблизно на 40-50 мандатів депутатів ми розраховуємо в наступному складі Верховної Ради", - сказав він.

"10% будемо мати. Приблизно 3% вони (влада) будуть намагатися в нас украсти, але ми будемо гризтися за кожен голос", - заявив Тягнибок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News