Азаров порадив кабельним операторам забезпечити роботу ТВі

Середа, 10 жовтня 2012, 19:00

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення має разом з кабельними операторами переглянути принципи формування пакетів на користь вітчизняних телеканалів.

Таку пропозицію озвучив прем’єр Микола Азаров на нараді з розгляду питання ретрансляції програм ТОВ ТРК "ТелеРадіоСвіт" в кабельних мережах.

Участь у нараді взяли глава Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович, глава Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, заступник міністра закордонних справ Андрій Олефіров.

Крім того, Азаров закликав "не допускати погіршення умов та покриття мовлення вітчизняних телеканалів, у тому числі телеканалу ТВі, вживати передбачені законодавством санкції на самовільне, в порушення умов договору з мовником та без відома Нацради, вилучення провайдерами телеканалів з пакетів програм".

"Ми маємо розібратися з тією обставиною, на яку звертають нашу увагу користувачі телеканалу ТВі. Мова йде про відмову певних провайдерів підключенню цього каналу до кабельних мереж", - додав прем’єр.

"Я звернувся з листом до усіх, хто займається цим питанням, у тому числі і до Нацради з питань телебачення і радіомовлення, з тим, щоб ми забезпечили можливість роботи цього каналу", - сказав Азаров під час наради.

Як відомо,телеканал ТВі 20 липня заявив про відключення з кабельних мереж торговельної марки "Тріолан", унаслідок чого жителі 11 міст України втратили можливість дивитися його передачі. У ТВі пов'язали це з "тиском, який чинять на телеканал".

Нацрада з телерадіомовлення самоусунулася від вирішення конфлікту, заявивши, що конфлікт між ТВі та "Тріоланом" лежить у суто господарській площині.

Згодом журналісти телеканалу ТВі заявили, що кабельний оператор "Воля" без попередження вирішив з початку осені перевести канал із популярного базового пакета в дорогий розширений пакет, доступний лише третині користувачів цього оператора.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування