Опозиція хоче відставки губернатора і кримінальну справу

Неділя, 21 жовтня 2012, 15:27

Об’єднана опозиція вимагає відставки голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва за злочини під час виборчого процесу.

Про це заявив голова Ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк на прес-конференції в Чернівцях у неділю, повідомляє прес-служба "Фронту змін".

"Більш того, вважаю, що після відставки повинна бути порушена кримінальна справа по відношенню до керівника області та по відношенню до тих осіб, які тиснуть на державних службовців, залякують членів комісій, скуповують голоси виборців, тиснуть на ОВК і ДВК", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що за звітом громадської організації "Опора", Чернівецька область посіла перше місце за кількістю фальсифікацій на виборах і за адміністративним тиском і підкупом виборців.

"Ми вважаємо, що за цим стоїть персонально голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв, який знаходиться під впливом бізнес- і політичних груп", - наголосив він.

На переконання Яценюка, говорити про повну демократичність виборчого процесу уже не є можливим: "Зараз визначення виборчого процесу лежить в площині – частково демократичні чи недемократичні в цілому".

Він наголосив, що недемократичність виборів може означати для України зупинку переговорного процесу щодо безвізового режиму для українців, зупинку процесу підписання угоди про політичну асоціацію з ЄС і зону вільної торгівлі і фактично ізоляцію країни.

Яценюк наголосив, що Об’єднана опозиція вимагає, аби президент дав вказівку генеральному прокурору України "забезпечити хоча б адекватність підрахунку голосів у день виборів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування