Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок обіцяє боротися з тушками

Понеділок, 22 жовтня 2012, 09:39

Лідер партії "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що не проти зайняти крісло голови Верховної ради й обіцяє не допустити появи "тушок".

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Комерсант-Україна.

"Ми одразу оголосили, що маємо амбіції на посаду голови Верховної ради", - сказав він.

"У нас буде троє депутатів, які від двох до чотирьох років були головами обласних рад — Тернопільської, Львівської й Івано-Франківської. Кожен з них може спокійно сідати в крісло спікера й починати вести засідання. Ніч витратити на те, щоб визубрити напам'ять регламент, і сідати", - додав він. 

Відповідаючи на запитання чи претендує він сам на посаду спікера, Тягнибок відповів:

"Можливо. Дивлячись, як партія вирішить. Якщо я й можу претендувати на якусь посаду у Верховній раді, то на посаду голови. Але не факт, що саме я повинен ним бути". 

Він також зпевнив, що його партія не допустить появи "тушок" у парламенті.

"Ви ж розумієте, присутність "Свободи" у парламенті - це не тільки гарантії, що не буде "тушок" з боку "Свбоди", але й певна можливість впливати на те, щоб "тушкування" не було й серед наших партнерів", - додав він.

"Хоча в нас і не було права "вето" на тих 190 кандидатів-мажоритарників від "Батьківщини", але хочеш не хочеш, а ми певним чином причетні до того, що ці люди будуть у парламенті. Тому що вони йдуть не як самовисуванці, а за підтримкою, у тому числі й "Свободи"", - пояснив він.

"Це дає мені моральне право потім подивитися в очі потенційній "тушці"-зраднику й спитати з нього. Пояснити людині, що він і мене, і цілу "Свободу" підставляє", - заявив Тягнибок.

Відповідаючи на запитання, чи допускає він повторення Майдану у випадку масових фальсифікацій, Тягнибок відповів:

"Я його не виключаю. Новий Майдан за бажанням Тягнибока або Яценюка не відбудеться. Він відбудеться тільки за бажанням суспільства".

"Якщо влада суспільство дістане, то воно вийде на вулиці. А наша справа, як людей, що розуміють, що і як робити, вчасно очолити процес і направити його", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...