Родичі "дніпропетровського терориста" оголосили голодування

Середа, 24 жовтня 2012, 20:13

Батьки, дружина та теща одного з обвинувачених у скоєнні терористичних актів в Дніпропетровську Льва Просвірніна оголосили голодування.

Про це журналістам повідомила адвокат Просвірніна Олена Кирилова, передають "Українські новини".

За її словами, родичі обвинуваченого п'ють тільки воду і соки.

Адвокат зазначила, що причиною початку голодування стала неможливість матері Просвірніна протягом 5 місяців зустрітися з сином.

"Мати Лева Просвірніна неодноразово подавала заяву в УСБУ в Дніпропетровській області з проханням про зустріч з сином. Заяви або залишилися без відповіді, або у зустрічі було відмовлено. Так, за 5 місяців мати жодного разу не зустрілася з Левом. Вона не знає і дуже переживає, в якому стані перебуває син", - сказала вона.

За словами адвоката, тут вбачається порушення закону, оскільки родичі мають право на зустріч один раз на місяць.

Також Кирилова заявила, що однією з причин початку голодування стало затягування прокуратурою розгляду заяви Просвірніна, в якій викладені факти його незаконного притягнення до даній кримінальній справі, а також порушення слідчими Кримінально-процесуального кодексу при веденні справи.

"Вчора адвокати подали заяву в УСБУ в Дніпропетровській області та отримали дозвіл на зустріч з Просвірніна сьогодні (у середу). Однак прийшовши на побачення, нам оголосили, що він переведений в СІЗО. Нас про це не попередили, як не попередили про передачу справи в суд", - додала вона.

За інформацією Кирилової, тепер тільки Вищий спецсуд з розгляду цивільних і кримінальних справ може дозволити зустріч з обвинуваченим.

Як відомо, у середу СБУ направила до Вищого цивільний і кримінальний суд кримінальну справу про терористичні акти в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

16 жовтня 1 з 4 обвинувачених у цій справі Віктор Сукачов оголосив голодування, 22 жовтня оголосив голодування і Просвірнін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування