Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК ще не жалілася Генпрокуратурі на кримінал, розслідується 9 випадків

Вівторок, 13 листопада 2012, 12:23

Центральна виборча комісія поки не зверталася до Генпрокуратури щодо порушення кримінальних справ у проблемних округах.

Про це "Українській правді" повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

"Ми можемо здійснювати відповідні дії лише за зверненням Центральної виборчої комісії. Поки що вони не зверталися до нас ні щодо 5 округів, де неможливо встановити результати, ні щодо 11-го та 14-го округів", - сказали там.

У Генпрокуратурі також уточнили, що розслідується 9 випадків порушення виборчого законодавства за зверненнями громадян: 5 випадків стосується Луганської області і по 1-му – Криму, Чернівців, Миколаєва та Києва.

Зокрема, в Криму розслідується підкуп виборців, де громадянам роздавали по 300 гривень.

У Чернівцях – обман виборців через поширення листівок з неправдивою інформацією.

У Луганській області – кілька справ про підкуп виборців з боку кандидата Сергія Шахова, а також поширення некрологу про начебто смерть кандидата від Партії регіонів Іоффе.

У Миколаєві розслідується справа за заявою 11 представників МВС, які поскаржилися на тілесні ушкодження внаслідок сутичок із громадянами у 132 окрузі.

І по Києву розслідується справа про підробку виборчої документації в 223 окрузі.

Водночас Пшонка заявив, що готовий взяти участь в розгляді дисциплінарної справи щодо суддів Київського окружного адмінсуду, які підтвердили законність постанови ОВК 94 про визнання недійсним голосування на 27 дільницях.

"Якщо будуть матеріали, я візьму участь у розгляді цих матеріалів дисциплінарного провадження".

Як відомо, ЦВК постановила, що в 5 одномандатних округах - №94, 132, 194, 197, 223 – неможливо встановити достовірні результати виборів народних депутатів.

У 11-му та 14-му округах Центрвиборчком встановив результат попри заяви опозиції про фальсифікації там та пропозицію не визнавати результат виборів і в цих округах.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...