Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров "посилить аргументацію" щодо газу в Москві?

Середа, 21 листопада 2012, 09:33

Тема постачання російського газу в Україну має стати однією з головних під час переговорів прем’єр-міністрів України та Росії в Москві у середу.

Про це повідомив Радіо "Свобода" депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах.

"Обов’язково будуть розглянуті питання, які стосуються відносин України та Росії у паливно-енергетичному комплексі", - сказав він.

"Я впевнений, що треба продовжувати діалог щодо використання транзитних можливостей української газотранспортної системи. Гадаю, що українська сторона підсилить аргументацію щодо економічної неефективності запланованого будівництва газопроводу "Південний потік", - додав Кінах.

Прем’єри також планують обговорити інші питання двосторонньої співпраці.

Зокрема, за словами Кінаха, Микола Азаров має донести до Дмитра Медведєва інформацію про те, що український уряд вже підготував "дзеркальне" рішення у відповідь на запровадження Росією утилізаційного збору на автомобілі.

Крім того, обговорюватиметься тема створення спільного українсько-російського підприємства з виробництва ядерного палива на території України, повідомив депутат.

Водночас, депутат "БЮТ-Батьківщини" Михайло Волинець заявив, що візит Азарова до Москви – лише імітація переговорів з Росією щодо зниження ціни на газ.

За його словами, українська влада просто змушена порушувати цю тему з наближенням зими, але вже сама розуміє її безперспективність.

"Азаров – людина тимчасова, про це дуже добре у Росії знають. Ніхто всерйоз з ним розмовляти не буде. Росіяни доволі серйозно ставлять до усього, що відбувається навколо України, тому вони на Азарова реагувати просто не будуть", - вважає Волинець.

"Так само і Януковича там не сприймають, у Москві. Від Януковича вимагають серйозних поступок – стратегічних підприємств чи територіальних поступок. Єдина ще нас рятує – це тепла осінь", - додав він.

Як відомо, раніше з’явилася інформація, що "Газпром" може подати до суду на Україну через скорочення Києвом закупівель російського газу.

Водночас міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що Україна готова у судах відстоювати те, що відповідає її національним інтересам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування