Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк і Турчинов знову ультимативно пішли від Литвина

П'ятниця, 23 листопада 2012, 16:16

У голови Верховної Ради Володимира Литвина триває нарада з питань організації роботи засідань новообраного парламенту за участю представників усіх політичних сил, що перемогли на минулих парламентських виборах.

Про це передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

До будівлі парламенту зайшли голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина", народний депутат Арсеній Яценюк, представник Компартії Валентин Матвєєв, міністр юстиції Олександр Лавринович, постійний представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко.

Як повідомлялося раніше, в четвер Литвин заявив, що має намір запросити в п'ятницю представників політичних сил для проведення такої наради, оскільки в четвер на засіданні підготовчої депутатської групи не були враховані вимоги опозиційних політичних сил і опозиціонери демонстративно залишили засідання.

Водночас Яценюк заявив, що вимоги опозиції залишаються незмінними: забезпечити персональне голосування кожного депутата.

За його словами, лише після цього опозиціонери готові вирішувати інші питання роботи нового парламенту.

"У нас лише одна позиція - наша спільна позиція: це виконання базової статті Конституції щодо особистого голосування. Тому що завдяки неперсональному голосуванню та торгівлі картками було проведено харківські угоди, мовний закон, бюджет, пенсійну та податкову реформи. Тому парламент не працюватиме доти, доки не почне працювати система особистого голосування", - сказав Яценюк журналістам у п'ятницю.

При цьому він заявив, що ані він, ані його колега - перший заступник лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов - не брали участі в сьогоднішній нараді у голови Верховної Ради Володимира Литвина.

Коментуючи пропозицію Литвина прийняти компромісну постанову про забезпечення персонального голосування, Яценюк сказав: "Немає ніяких компромісів". "Або голосуєш персонально, або порушуєш закон", - додав Турчинов.

При цьому Яценюк зазначив, що якщо Литвин скличе засідання підготовчої депутатської групи, опозиція його не ігноруватиме.

"Звичайно ж, опозиція прийде, тому що у нас є базова вимога - виконувати Конституцію. Ми домагатимемося виконання цієї вимоги всіма законними способами", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування