Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава КС називає професійною діяльність суддів на виборах

Четвер, 29 листопада 2012, 13:04

Українські судді в ході минулих парламентських виборів продемонстрували високий професіоналізм, діяли в рамках повноважень, незважаючи на тиск.

Про це заявив глава Конституційного суду Анатолій Головін у своєму привітанні з 10-річчям Вищого адмінсуду України у четвер у Києві, передає Інтерфакс.

"Під час виборів ... органи судової влади діють стримано, толерантно, тільки на підставах, у рамках повноважень і способами, визначеними Конституцією й законами України, незважаючи при цьому на тиск із всіх фронтів політичного протистояння", - відзначив Головін.

У ході конференції ВАСУ з ювілеєм привітали також представники вищих органів влади, зокрема, радник президента - керівник головуправління АП Андрій Портнов, міністр юстиції Олександр Лавринович, а також глава комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов.

"Адміністративна юстиція в сучасному демократичному суспільстві є невід'ємним елементом. На сьогодні, я вважаю, адміністративна юстиція відбулася, це високопрофесійний корпус суддів, авторитетних суддів", - підкреслив глава Державної судової адміністрації Руслан Кирилюк.

Як відомо, після виборів на підставі рішень судів ОВК 94 ухвалила рішення щодо визнання недійсним голосування по 27 дільницях, при цьому позбавивши більше 30 тисяч осіб права голосу. Саме це дозволило окружвиборчкому назвати Тетяну Засуху переможцем виборів. 

Суди відмовлялися заслуховувати свідків, а також не звернули увагу на підроблені підписи в деяких актах.

Пізніше ці рішення підтвердили судді Окружного адмінсуду й Вищого апеляційного адміністративного суду.

При цьому суди відмовляли практично у всіх істотних клопотаннях представників опозиції.

Після цього у ЦВК прийняли рішення, що не можуть встановити результати виборів на цьому окрузі по мажоритарці.

А вища рада юстиції проводить шість перевірок за депутатськими зверненнями щодо наявності підстав для звільнення суддів з посад за порушення присяги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування