Азаров звинуватив Європу у неактивності

П'ятниця, 30 листопада 2012, 18:53

Прем'єр Микола Азаров висловив жаль, що Європейський Союз не займає активної позиції щодо модернізації та використання української газотранспортної системи.

Про це він заявив під час зустрічі з прем'єром Норвегії Йєнсом Столтенбергом в Осло, повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

"Євросоюз не займає активну позицію щодо модернізації української ГТС", - сказав прем'єр України.

Азаров зазначив, що Україна, яка підписала Європейську енергетичну хартію, виконує свої зобов'язання, передбачені цим документом. У той же час, за його словами, Україні за цей час не вдалося вирішити практично жодного питання як члену Європейської енергетичної хартії.

Прем'єр також підкреслив, що Європейський Союз не сприяв Україні щодо перегляду дискримінаційної ціни на газ і не вжив практичних дій щодо української ГТС, зокрема щодо участі у тристоронньому консорціумі Україна-ЄС-Росія, створення якого ініціює Україна.

"Виникає питання: якщо Європейський Союз не зацікавлений в українській газотранспортній системі як споживач, а Росія як постачальник будує обхідні маршрути транзитів газу в Європу, то чому Україні утримувати дорогу систему?" - сказав Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування