Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр запевняє, що зловживати референдумом не вдасться. Для звільнення Тимошенко теж

П'ятниця, 30 листопада 2012, 21:21

Побоювання, що закон про референдум буде використовуватися зі зловживаннями, не мають під собою істотного підґрунтя.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в ефірі "Шустер Live".

Він висловив переконання, що на референдум можна виносити питання, які ніколи не отримають підтримки у Верховній Раді.

"Чи бажають люди, щоб у нас було не 450, а 300 народних депутатів, і щоб зрештою закінчити цю епопею з недоторканістю, яка використовується, як інструмент виборчих кампаній підняття свого рейтингу, і ніколи до не доходило, я сумніваюсь, що може колись дійти до голосування в парламенті", - уточнив міністр.

"Я думаю, що якраз ці позиції можна на референдумі вирішувати і дуже легко можу спрогнозувати результат такого референдуму", - додав Лавринович.

"Звичайно, що можна говорити, які референдуми варто проводити, а які не варто, я думаю, що побоювання, що будуть якісь зловживання цим, вони також не мають під собою такого істотного підґрунтя, оскільки бажання поспекулювати на цьому підіграти температуру в суспільстві, воно буде зупинено якраз тими нормами, які передбачають, що неможливо виносити на референдум питання, якщо воно суперечить чинним законам України і не пропонує внесення змін до них, чи скасування якихось законів", - запевнив він.

При цьому міністр зазначив, що для вирішення питань на регіональному рівні Верховна Рада повинна прийняти закон про проведення місцевих референдумів.

"Я вважаю, що вони потрібні і буду докладати зусиль, щоб в Україні з'явився закон, який зробив би можливим проведення цих референдумів", - сказав Лавринович.

Як відомо, опозиція вже заявила, що має намір винести на референдум питання про звільнення засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Закон про всеукраїнський референдум передбачає можливість ініціювання громадянами внесення змін до законів, в тому числі, до Кримінального кодексу. Такий референдум є можливим… Проте для тих, хто відбуває покарання - це окреме зовсім питання, і воно не може бути вирішено голосуванням за зміну однієї якоїсь статті", - прокоментував таку ініціативу Лавринович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування