Головний кандидат у спікери Ради: регламент порушується з першого дня

П'ятниця, 30 листопада 2012, 21:46

Регламент Верховної Ради порушується від першого дня його ухвалення.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в ефірі "Шустер Live", відповідаючи на питання, чи порушувався регламент парламенту в ході ухвалення закону "Про всеукраїнський референдум".

"Що стосується регламенту Верховної Ради, я можу погодитись, що він порушується з першого дня його ухвалення, регулярно усіма скликаннями на всіх сесіях. Так це реалії, які існують в Україні", - зазначив він.

При цьому коментуючи ухвалення закону "Про всеукраїнський референдум", міністр уточнив: "Цей закон був прийнятий в першому читанні за рік десь, мабуть в 10-му році, тобто достатньо давно. Це не то, що сьогодні - принесли, завтра - проголосували".

"Розгляд його в другому читанні був не завершений, потім то шо в Верховній Раді було прийнято рішення повернутися до редакції першого читання. Це право народних депутатів", - уточнив Лавринович.

В свою чергу депутат від НУНС Юрій Кармазін заявив, що цей законопроект "курирувався по дзвінку і готувався з Міністерстві юстиції".

"У властивостях файлу тексту законопроекту, що був поданий до парламенту, прямо вказано, що він підготований в Мінюсті, а не депутатом Шпеновим", - уточнив депутат.

Як відомо, Лариновича називають одним із головних кандидатів у спікери Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування