Юристи КПУ кажуть, що вони мають право на фракцію. Литвин підтримує

Понеділок, 10 грудня 2012, 13:31

Юристи КПУ переконані, що комуністи можуть створити фракцію у Верховній Раді.

Про це народний депутат від КПУ Валентин Матвєєв заявив на засіданні підготовчої групи з організації роботи ВР 7-го скликання у відповідь на заяви представників опозиції про те, що КПУ не може створити фракцію, оскільки в неї є лише обрані за партійним списком депутати, але немає обраних депутатів у мажоритарних округах, передає УНІАН.

"А наші юристи, серед яких є академіки Національної академії наук, а тим більше - Національної академії правових наук, кажуть, що все це недолугі вимисли", - сказав Матвєєв.

Він підкреслив, що за КПУ віддали голоси 2 млн 600 виборців. "Майте совість піднімати такі питання на підготовчій робочій групі", - підкреслив представник КПУ.

Перед цим представники опозиції звернулись до голови підготовчої групи Володимира Литвина із запитанням, чи вніс він подання до Конституційного Суду з приводу можливості створення КПУ фракції у новому парламенті.

Литвин на це сказав: "Не дивлячись на будь-які там недоречності чи неузгодженості у регламенті, заборонити політичній силі будь-якій, яка набрала більше 5% голосів, мати своє ядро і своє представництво, - це буде абсолютно неправильно".

Він наголосив, що народні депутати можуть зібрати 45 підписів і звернутися до Конституційного Суду з приводу даної колізії.

Раніше на попередньому засіданні підготовчої групи Литвин заявив, що звернеться до КС за роз’ясненням норми регламенту ВР, якою передбачено, що фракція створюється за умови входження у її склад депутатів, обраних за списком партії та висунутих партією й обраних у мажоритарних округах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування