У "Батьківщині" назвали умови, за яких розмовлятимуть з Азаровим

Субота, 15 грудня 2012, 07:24

Народний депутат, один з лідерів "Батьківщини" Микола Томенко назвав три умови, за яких опозиція піде на переговори із владою.

Про це він заявив УНІАН, коментуючи заклик прем’єра Миколи Азарова до опозиції щодо проведення переговорів.

За словами Томенка, опозиція має незмінний підхід до цього питання.

"Для того, щоб розпочати реальний діалог між владою та позицією, треба вирішити три проблеми - дві політичні і одну соціально-економічну", - сказав політик.

По-перше, наголосив він, необхідно декриміналізувати чинне законодавство для того, щоб завершити "ганебну історію з ув'язненням Тимошенко та Луценка".

По-друге, сказав Томенко, необхідно покарати причетних до фальсифікації цьогорічних виборів до Верховної Ради, починаючи від голів обласних держадміністрацій і закінчуючи головами ОВК та ДВК.

Крім цих двох проблем, додав він, не менш гострою є проблема відповідальності нинішньої влади. "Говорити про спільні антикризові дії без реального звіту уряду, який сьогодні вкинув Україну у вир бюджетного хаосу, неможливо, так само, як неможливий цей діалог без нової редакції бюджету на 2013 рік", - сказав він.

Томенко нагадав, що уряд нині не здатний виплатити зарплату за грудень деяким категоріям працівників бюджетної сфери, і ця тенденція може продовжитися у наступному році.

Як відомо, Азаров запросив опозицію до переговорів щодо розвитку країни.

У відповідь "Батьківщина" заявила, що політичний діалог із чинною владою неможливий до припинення репресій, звільнення лідерів опозиції та скасування антинародних та антиконституційних законів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування