Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні передали головування в міжнародній організації

Субота, 15 грудня 2012, 19:06

Туреччина передала Україні головування в Організації Чорноморського економічного співробітництва.

Як повідомляє прес-служба МЗС, церемонія передачі головування відбулася наприкінці засідання ОЧЕС у суботу в Стамбулі, в якому брав участь глава МЗС Костянтин Грищенко.

Грищенко запевнив учасників, що зусилля України у період головування спрямовуватимуться на зміцнення регіональної ролі Організації.

Він у загальних рисах окреслив основні пріоритети головування України в ОЧЕС та запропонував низку регіональних ініціатив, серед яких – реалізація проектів та програм регіонального значення, зокрема, Чорноморської окружної автомагістралі та морських магістралей, підписання багатосторонньої угоди щодо інтермодальних перевезень та реалізації проекту з прямого вантажного поромно-залізничного сполучення, та інше.

Глава МЗС також звернув увагу учасників на необхідність ефективної координації в оцінці екологічних проблем, виявлення регіональних цілей і завдань сталого розвитку та наголосив, що Організація має приділяти набагато більше уваги вирішенню проблем конкретних прибережних районів, селищ і міст.

В рамках заходу Грищенко також провів низку двосторонніх зустрічей.

Наразі членами ОЧЕС є 12 країн: Азербайджан, Албанія, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Росія, Румунія, Сербія, Туреччина та Україна.

Головування України в ОЧЕС триватиме з 1 січня по 30 червня 2013 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...