Азаров проти скорочення слідчих і оперативних підрозділів МВС

Четвер, 20 грудня 2012, 15:19

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає неприпустимим скорочення слідчих і оперативних підрозділів Міністерства внутрішніх справ при його реформуванні.

Про це він сказав під час торжеств з нагоди Дня міліції, повідомляють "Українські новини".

"Реформи необхідно проводити виважено й ґрунтовно, не допустити скорочення тих, хто, як кажуть, "працює на землі", а саме в слідчих і оперативних підрозділах, в умовах непростої криміногенної ситуації й обмежених фінансових ресурсів", - сказав Азаров.

Він відзначив, що слід подумати над розподілом сил і коштів, "ефективним перегрупуванням функцій між структурними підрозділами, створити належні умови для роботи правоохоронців, забезпечити кадрову стабільність".

Прем'єр підкреслив, що при впровадженні норм нового Кримінального процесуального кодексу необхідно виважено підходити до потреб і функціональних обов'язків підрозділів МВС.

При цьому він відзначив, що виконання покладених на правоохоронні органи завдань можливе тільки за умови їх підтримки з боку суспільства.

"Саме взаємодія міліції з нашими людьми є запорукою правопорядку", - підкреслив прем'єр.

Окремо Азаров відзначив роль міліції при забезпеченні правопорядку під час масових заходів, зокрема при неетичній поведінці представників деяких політичних сил.

Як відомо, раніше радник президента Андрій Портнов заявив, що Янукович має намір ініціювати скорочення тисяч працівників спецпідрозділів СБУ та МВС.

Пізніше Азаров заявив, що виключає скорочення особового складу міліції.

Разом з тим нинішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко в листопаді 2011 року заявив про намір продовжувати курс реформ МВС, початий колишнім керівництвом.

Пізніше Захарченко відзначав, що МВС ставить перед собою за мету перетворення в правоохоронне відомство європейського зразка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування