Тігіпко вважає, що у Раді треба захистити російську

П'ятниця, 21 грудня 2012, 22:55

Будь-який депутат Верховної Ради може виступати у сесійній залі на тій мові, на якій він спілкується зі своїми виборцями.

Про це заявив депутат, заступник глави фракції Партії регіонів Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи своє висловлювання про те, що буде принципово говорити у парламенті російською.

"Я вважаю, що будь-який депутат може вийти і виступати на тій мові, на якій він спілкується зі своїми виборцями", - зазначив він.

"У нас є ряд депутатів, які просто не вміють розмовляти українською. І, перш за все, це пов'язано з тим, що в цих регіонах ніхто просто не говорить, ті люди, які навіть знали в школі, просто забули мову, вони сьогодні боятися спілкуватися цією мовою, тому що погано її знають", - пояснив депутат.

"І мені здається це не підстава для того, щоб просто закрити йому рот і він не міг висловитися", - уточнив Тігіпко, додавши, що тоді треба "організовувати переклади у Верховній Раді, але все-таки, я вважаю, що російська мова в цьому плані повинна мати певний захист".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування