Тягнибок клянеться, що не погодиться голосувати по четвергах

Вівторок, 25 грудня 2012, 11:51

Фракція "Свобода" не погодиться на пропозицію більшості збиратися для голосування раз на пленарний тиждень.

Про це заявив лідер фракції Олег Тягнибок, коментуючи інформацію про те, що Партія регіонів запропонувала депутатам голосувати по четвергах.

"Наша фракція виступатиме проти цієї пропозиції", - сказав він.

За словами Тягнибока, Партія регіонів вже озвучила відповідну пропозицію, однак серед фракцій опозиції вона не обговорювалася.

"Ми розуміємо, що для цієї влади надзвичайно складно зібрати своїх депутатів, які є не просто політиками, а в переважній більшості підприємцями, олігархами, або тими людьми, які їх обслуговують. І через те їм, напевно, не з руки приходити на роботу. Але, даруйте, кожен народний депутат отримує зарплати, і ніхто не відмовляється. Це є певна нагорода від громади за те, що ти зранку приходиш сюди на роботу. І тому я не думаю, що робота буде плідною, якщо ми голосуватимемо раз на тиждень", - заявив він.

"Зараз нам починають розказувати, що є європейська практика. Але якщо б вони повністю користувалися європейською практикою парламентаризму, то ми б нічого не мали проти. Але вони висмикують лише певні речі, які вигідні для них", - додав Тягнибок.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не підтвердив інформацію про те, що опозиція нібито погодилася на попередню пропозицію більшості працювати в пленарному режимі лише раз на тиждень для забезпечення персонального голосування.

За його словами, представники більшості сформували групу, яка вивчає досвід європейських парламентів щодо питання персонального голосування, і після прийняття узгодженого рішення прийматимуть його у парламенті.

Як відомо, голова регламентного комітету в минулому скликанні, депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко розповів, що Партія регіонів пропонує Верховній Раді голосувати раз на пленарний тиждень – по четвергах.

Джерела "Української правди" також стверджували, що фракції опозиції вже погодилися на відповідну пропозицію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування