Добкін розповів, за скільки готовий продати стадіон "Металіст"

Середа, 26 грудня 2012, 13:58

Міська й обласна влади Харкова готові продати стадіон "Металіст" новому власникові клубу.

Про це на брифінгу 26 грудня заявив голова Харківської ОДА Михайло Добкін, говорячи про можливість продажу новому власникові футбольного клубу "Металіст" Сергієві Курченку комунальної частки харківського стадіону, повідомляє УНІАН.

Губернатор додав, що точна вартість стадіону буде визначена після проведення оцінки відповідною структурою.

"Як і будь-який об'єкт комунальної власності, він буде оцінений структурою, яка має право на таку діяльність, після цього буде винесена пропозиція про продаж, тому що рішення про продаж повинен приймати депутатський корпус. Я думаю, сума буде не менше 70 мільйонів доларів в еквіваленті", - сказав Добкін.

Він відзначив, що після 18 січня з Курченком буде проведена зустріч, на якій йому оголосять пропозицію про вартість стадіону "Металіст".

"Власник висловив бажання викупити державну й комунальну частки стадіону. Після 18-19 січня ми проведемо зустріч у Харкові, яка буде присвячена безпосередньо цьому питанню. Я думаю, вийдемо вже на конкретні цифри й конкретні дати", - відзначив Добкін.

Він підкреслив, що отримані від продажу ОСК "Металіст" кошти планується спрямувати на інфраструктурні об'єкти регіону.

Як відомо, раніше мер Харкова Геннадій Кернес в інтерв'ю Українській правді заявляв, що стадіон "Металіст" має бути повернутий у комунальну власність Харкова.

У той же час тодішній президент харківського "Металіста" Олександр Ярославський назвав це махновщиною й заявив, що готовий віддати Кернесу й стадіон, і команду.

Пізніше депутати Харківської міськради прийняли звернення до голови облради Сергія Чернова із проханням передати в комунальну власність Харкова стадіону "Металіст".

Ці події і стали причиною, чому Ярославський продав команду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...