В КПУ не хочуть працювати лише раз на тиждень

П'ятниця, 28 грудня 2012, 09:53

Перший віце-спікер, комуніст Ігор Калєтнік вважає, що депутати мають голосувати щоденно і в тих режимах, як це передбачено регламентом ВР.

Так він прокоментував ініціативу "регіоналів" запровадити практику голосування по законопроектах один раз на тиждень, передає його прес-служба.

"Я особисто відношусь до такого голосування негативно. Депутат має брати роботу у засіданнях парламенту щоденно. А також активно займатись законотворчою роботою в комітетах. Відповідно до процедури, яка нині передбачена регламентом", - заявив він.

"Якщо голосування проходитиме виключно по четвергах, як пропонують провладні депутати, ефективність роботи Верховної ради в декілька раз знизиться. Так само як і відвідуваність парламенту в інші, не пленарні дні", - підкреслив віце-спікер.

Разом з тим він наголосив, що фракція КПУ підтримує персональне голосування.

"Якщо брати нашу фракцію Компартії, у нас такої проблеми взагалі не існує. Тому що у нас всі народні депутати стовідсотково відвідують пленарні засідання. Всі 33 народних депутати. Тому у нас проблем немає ані при роботі із системою Рада, ані з чимось іншим", - сказав член президії КПУ.

"Для чого тоді інші народні депутати йшли у Верховну раду? Щоб зробити собі один робочий день на два тижні? Коли ж тоді вони встигатимуть вирішувати інтереси власних виборців, які висловили їм довіру і надали місце у парламенті. Тому позиція тут, мені здається, дуже проста, зрозуміла, і не тільки для мене, але і для всього українського населення", - вважає Ігор Калєтнік.

Ми маємо знайти таку форму роботи, щоб народні депутати приймали консолідовані рішення більшістю голосів. Незалежно від політичної приналежності.

"І перед тим, як голосувати за закон користувались не суто політичними переконаннями, а у першу чергу логікою. Що це дасть для держави в цілому, і для народу", - сказав віце-спікер. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування