Шкіль визначиться після Нового року, чи просити притулок

П'ятниця, 28 грудня 2012, 11:50

Андрій Шкіль визначиться після Нового року, чи просити йому політичного притулку в Чехії.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українській правді".

"Рішення буде прийматися мною десь після нового року. Все залежатиме від ситуації в Україні. Хоча те, що я спостерігаю зараз, на надмірний оптимізм не налаштовує", - сказав Шкіль.

"Я нещодавно вже казав про те, що якщо нинішня Верховна Рада пропрацює бодай один день, якщо депутати приймуть присягу, тоді все піде по "накатаному" і сподіватися змін у найближчі п’ять років буде не варто…", - зауважив він.

Як відомо, проти Шкіля досі не закрито справу щодо акцій протесту від 9 березня 2001 року.

Шкіль розповів, що отримав листа від заступника генпрокурора Рената Кузьміна, що строки давності по справі пройшли, але закрити її може лише суд, а не ГПУ.

"Це юридична казуїстика, в яку нема сенсу заглиблюватися. Скажу простіше: навіть закриття моєї справи у зв’язку із закінченням термінів давності не зняло б проблему, - зауважив екс-депутат.

"Мої громадянські права не були б відновлені. Я б так і лишився з тавром злочинця. Це аж ніяк не є реабілітацією та виправленням помилок. І це не той формат, на який я міг би пристати", - заявив Шкіль.

Він розповів, що мав бесіду з Олександром Турчновим після формування списку "Батьківщини" і до того. За його словами, керівнику штабу опозиції було відомо про справу проти Шкіля, але він наполіг, щоб його номер у списку був 87.

Як відомо, в Чехії вже отримали притулок екс-міністр економіки Богдан Данилишин та чоловік Юлії Тимошенко Олександр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування