Обвинувачення: докази і свідки у справі "терористів" не зникли

П'ятниця, 28 грудня 2012, 17:28

Заяви про зникнення частини доказів і свідків у справі обвинувачених у скоєнні терактів у Дніпропетровську й інших містах України необґрунтовані.

Про це заявив державний обвинувач прокуратури Дніпропетровської області Євген Бабак, передає "Радіо "Свобода".

"Останнім часом лунають заяви адвокатів, що здійснюють захист обвинувачених у вчиненні терористичних закладів, що нібито зникли покази деяких свідків про наявність в одного з підсудних алібі на момент скоєння вчинення злочину. Чітко визначаю: це позиція захисту, обрана адвокатами, і нічого більше. Жодні конкретні докази цього адвокатами не наведені", - уточнив він.

Прокурор також підкреслив, що судовий процес є змагальним, і "сторони обвинувачення та захисту мають рівні права".

"Якщо представники захисту мають докази, які спростовують провину підсудних, вони повинні надати їх під час судового розгляду, а не поза ним, не рекламувати себе перед ЗМІ", - зазначив обвинувач.

У четвер адвокат одного з обвинувачених в терактах Льва Просвірніна Олена Кирилова заявила, що зі справи про вибухи зникла частина свідків і речових доказів, зокрема, речові докази, які підтверджують алібі її підзахисного.

Як відомо, 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина.

У червні Генпрокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали 3,5 мільйона доларів.

Серед підсудних - дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачують у скоєнні ще 7 терактів у містах України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування